Несправні інженерні мережі в квартирі можуть принести дискомфорт не лише мешканцям оселі, але і сусідам. Як уникнути складнощів та підготуватися до складного опалювального сезону розповіли в «Місто для людей».

Радіатори

Багатоповерхові будинки здебільшого зведені близько 50 років тому, тому мережі, в тому числі внутрішньоквартирні, потребують оновлення. Радіатори опалення – не виключення. Якщо ви знаєте, що у вас в квартирі батареї потребують заміни, варто потурбуватись про це вже зараз.

Крани Маєвського (скидачі повітря)

Спускний кран Маєвського. Кран Маєвського: принцип роботи, установка і  правила експлуатації. Пристрій різних моделей крана Маєвського

Повітря в системі центрального є перешкодою для її нормального функціонування. З цією проблемою мешканці стикаються, як правило, на початку опалювального сезону. Шум у трубах, холодні батареї, корозія металевих елементів – результат утворення повітряних пробок. Якщо у вас виникли такі проблеми, для якнайшвидшого налагодження системи опалення необхідно стравити повітря з батарей після подачі теплоносія. Батареї на верхніх поверхах будинків, як правило, оснащені кранами Маєвського. За їх допомогою мешканці можуть самостійно стравити повітря з батарей.

Сама процедура скидання повітря з системи займає у мешканця не більше пари хвилин. Але цю процедуру можливо виконати лише в тому випадку, якщо скидач повітря справний.

Якщо ви – мешканець верхнього поверху і у вас відсутній, або несправний скидач повітря з батареї, варто потурбуватись про його встановлення або заміну завчасно. Тоді ви уникнете ситуації, коли на початку опалювального сезону теплоносій вже подано на будинок, нарахування за тепло вже відбуваються, а батареї все ще холодні.

Крани, запірна арматура

В деяких квартирах на системі центрального опалення встановлені крани. Одна з проблем на початку опалювального сезону – це незапуск тепла по вертикальному трубопроводу тому, що хтось з мешканців елементарно забув відкрити вентиль. Але якщо вентиль ще й несправний, це додає додаткових проблем, і мешканці всіх поверхів змушені чекати, коли в одній квартирі проведуть ремонт на трубах центрального опалення.

Електромережі

Уряд прогнозує зниження норми температури в квартирах до 16 градусів. Це означає, що мешканці так чи інакше будуть частіше користуватися електроприладами для обігріву оселі. Це може призвести до відвищеного навантаження на мережі, отже до поламок, аварійних ситуацій тощо. Якщо електромережі у вашій квартирі старі і не призначені для високих навантажень, зараз ідеальний час підготуватися до опалювального періоду, щоб бути впевненим в комфорті і безпеці під час опалювального сезону.

Керуюча компанія “Місто для людей” закликає мешканців подбати про труби та електромережі в квартирах завчасно, особливо цього року. За всіма прогнозами прийдешній опалювальний сезон обіцяє бути дуже складним для всієї держави через наслідки війни. Для того, щоб провести ремонт на внутрішньоквартирних мережах, ви можете звернутись до приватного майстра, або ж замовити платну послугу в керуючій компанії і викликати нашого фахівця. Для цього ви можете зателефонувати за номером 067 400 1008 і залишити платну заявку на проведення робіт в квартирі.