Останнім часом виникають непорозуміння щодо прибирання у місті: хто відповідає за прибирання прибудинкових територій, а хто - парків, скверів та вулиць? Хто прибирає опале листя, а яка організація його вивозить? Яке підприємство вивозить сміття, а яке лише прибирає території? На всі ці запитання зібрали відповіді у цій статті.

 

Керуюча компанія прибирає один раз на тиждень сходові марші підʼїздів і прибудинкові території будинків впродовж тижня, що обслуговує, якщо це передбачено договором, але не вулиці міста. Території вулиць не обслуговуються в компанії, двірники не відповідають за їхнє прибирання.

 

Вивозом сміття, в тому числі крупногабаритного, займаються не управителі (керуючі компанії чи ОСББ), а спеціалізовані комунальні підприємства, в більшості багатоповерхових будинків Запоріжжя це, наприклад, комунальне підприємство "Вельтум".

 

Двірники керуючої компанії "Місто для людей" під час сезонних робіт - прибирання опалого листя, снігу, косіння трави - опікуються прибудинковими територіями. Проте косінням трави та прибиранням у парках, скверах, на вулицях міста, а також вивозом сухого листя, гілок займаються Районні адміністрації.

 

Додамо також, що кронуванням дерев займаються також Районні адміністрації та "Зеленбуд". Управителі - ОСББ чи управляючі компанії - в Запоріжжі не мають таких повноважень.

 

Якщо у Вас є зауваження до прибирання території, яку обслуговує "Місто для людей", ви можете залишити заявку за номером 067 400 1008, прийом заявок здійснюється цілодобово.