Цей рік приніс чимало випробувань для всіх запоріжців, зокрема і комунальників. Дефіцит електроенергії на початку року, складний старт опалювального сезону восени, ворожі обстріли, комендантська година - все це ускладнювало роботу тих, хто піклується про ваші домівки та залишається з вами попри всі труднощі.

До управляючої компанії “Місто для людей” за рік надійшло 50 684 заявки. 6 602 з них - аварійні, виконані на 100%. Спеціалісти лагодили дахи, забивали вікна плівкою та ОСБ плитами, а ще ремонтувати мережі і ліквідовували аварії, ремонтували  фасади і фарбували вхідні групи, прибирати прибудинкову територію та ліквідовували наслідки ворожих обстрілів.  Всього від обстрілів зазнали пошкоджень 188 будинків, що перебувають в управлінні “Місто для людей”. Десь обійшлося вибитими шибками, десь були пошкоджені труби або знесений шифер. Фахівці оцінюють наслідки, обсяги руйнування, розраховують фронт робіт і розпочинають відновлення, де це можливо. 

За поточний рік в Запоріжжі  виконали ремонт 9945 кв.м покрівлі. Ремонти покрівель виконувалися у 2023, як і завжди, із накопичення фонду будинку за статтею “планові ремонтні роботи”. Тому ті містяни, які продовжували оплачувати комірне, змогли використати накопичення уже цьогоріч на дах. 

 

В деяких будинках ремонт покрівлі проводився позапланово - після ворожих обстрілів. В таких випадках міська влада надавала шифер, руберойд та додаткові матеріали, а управляюча компанія виконувала відновлювальні висотні роботи.

 

Важлива робота в рамках підготовки дому до зими є ремонт міжпанельних швів, їх цього року УК відремонтувала 3310 м.п. Такі роботи дуже важливі для комфортного проходження осінньо-зимового періоду. В першу чергу для формування планів до уваги бралися заявки від мешканців. Ремонти виконані за накопичені на будинках кошти.

 

Фахівці - слюсарі і зварювальники - замінили 2640 м.п. інженерних мереж (труби водопостачання, опалення).  Запуск опалення - найвідповідальніший етап року для всіх комунальників, пройшов в Запоріжжі непросто. 

Бригади слюсарів, аварійні бригади працювали без відпочинку, без вихідних, адже теплоносій був дуже заповітреним і стравлювати повітря із системи доводилось багаторазово. 

Фактично завчасна заміна інженерних мереж та 2193 одиниць запірної арматури допомогла попередити велику кількість аварій на внутрішньобудинкових мережах.

 

Однією із найбільш розповсюджених причин виникнення аварій на каналізації є засмічення. Для уникнення аварійних ситуацій важлива як правильна експлуатація, так і заміна зношених трубопроводів. Так, 3759 м.п. каналізаційних мереж було замінено.

 

Фахівці “Місто для людей” ретельно готували внутрішньобудинкові електромережі, за які відповідають. Знаючи, що при настанні холодів мешканці ймовірно вмикатимуть електроприлади для опалення, а отже будуть навантажувати мережу, електромонтери зробили все залежне від них, щоб захистити мешканців від потенційних аварій. Для початку електрики провели технічний огляд обладнання. На основі цього технічного огляду склали робочий план, виконали профілактику та замінили 2084 м.п. електромереж

 

Серед інших робіт були також і ремонти під’їздів та вхідних груп. Цього року муляри-штукатури відремонтували 10 під’їздів та 104 вхідні групи в будинках, що обслуговує “Місто для людей”. Ці роботи також виконуються за накопичені на будинку кошти за статтею “поточний ремонт”.

 

Всі ремонтні роботи виконуються за накопичені на будинках кошти, тому в керуючій компанії дякують за сплачені рахунки за утримання багатоквартирного будинку. Завдяки відповідальним запоріжцям, які турбуються про своє власне житло, навіть якщо тимчасово покинули місто, які сплачують комірне - вдалося підготувати внутрішньобудинкові мережі.

 

В наступному році компанія продовжить обслуговувати багатоквартирні будинки міста. Мешканцям пропонуватимуться індивідуальні договори, а також інвестиції для ремонтів, що надасть співвласникам можливість не лише обслуговувати будинок, але і покращувати його стан. 

 

Колектив управляючої компанії “Місто для людей” вітає запоріжців із прийдешніми святами і бажає, щоб наступний рік приніс Перемогу, щоб в усій країні запанувало мирне життя.

 

Довідково:

Залишити заявку можна звернувшись до керуючої компанії за номером колл-центру “Місто для людей” в Запоріжжі 067 400 1008. Аварійна служба працює і завжди готова прийти на допомогу.

 

В офісі компанії працює Центр обслуговування клієнтів, де можна вирішити юридичні, організаційні питання, отримати довідку, зробити заявку тощо.

Також залишити для мешканців завжди працює сайт управляючої компанії, де ви можете знайти актуальну інформацію та звіти компанії https://mdl.com.ua/