Керуюча компанія “Місто для людей” в Запоріжжі прозвітувала, що у всіх будинках, що вона обслуговує, мережі центрального опалення були заповнені вчасно. Триває наладка теплопостачання. Щоб тепло стало в кварирі, квартирні мережі мають бути також готові - а це вже відповідальність мешканців. “Місто для людей” нагадує прості кроки підготовки оселі до опалювального сезону.

 

№1 Відкрити вентилі. Для того, щоб підготувати оселю до зими, одним з дуже важливих моментів є відкриття всіх кранів на мережах в квартирі. Будь ласка, переконайтесь в тому, що крани на ваших трубах, в тому числі на рушникосушці, відкриті. Адже це дуже розповсюджена проблема на початку опалювального сезону, коли один мешканець забуває відкрити кран, наприклад, на рушникосушці, а у сусідів по всьому вертикальному трубопроводу у ванній через це відсутнє тепло.


№2 Скидачі повітря (крани Маєвського). Такий прилад вам знайомий, якщо ви - мешканець верхнього поверха будинку. Такі прилади встановлюються на радіаторах на 5 або 9 поверхах. За їх допомоги мешканці можуть легко і швидко самостійно стравити повітряні пробки з системи опалення. Ця процедура необхідна на початку опалювального сезону, коли в систему тільки подається теплоносій. Повітря в трубах може перешкоджати нормальній циркуляції теплоносія. Шум у трубах, холодні батареї, корозія металевих елементів - результат утворення повітряних пробок. 

До їх виникнення у системі можуть призвести пориви чи будь-які інші аварійні ситуації на міських теплових мережах, а також, наприклад, відключення котельної. В таких випадках ліквідація пробок вирішує проблему, і подача теплоносія надалі відбувається в нормальному режимі. 

 

Як стравити повітря з системи опалення самостійно?

Повітря в системі центрального опалення є перешкодою для її нормального функціонування. З цією проблемою мешканці стикаються, як правило, на початку опалювального сезону. Якщо у вас виникли такі проблеми, для якнайшвидшого налагодження системи опалення необхідно стравити повітря з батарей. 

  1. Для проведення таких робіт необхідно підготувати ганчірку, ємність для води, щоби не залити підлогу, та інструменти. 

  2. Дуже повільно повернути кран викруткою проти годинникової стрілки на один оберт. Повітря почне з шипінням виходити з радіатора.

  3. Після того, як з системи вийде повітря і поллється вода, одразу закрити кран.

№3 Ніякої самодіяльності - втручання в систему центрального опалення заборонені. Часом мешканці “грішать” тим, що підключають теплу підлогу або додаткову батарею, якої не має бути за проектом, до системи ЦО. Не варто цього робити. Температура теплоносія знизиться не лише у ваших сусідів, але і у вас. Це точно. І рано чи пізно такі втручання стануть очевидними для всіх.

 

№4 Енергоефективність. Утеплити вікна, якщо вони нові, то переключити їх на зимовий режим. Утеплити двері, або зробити другі. За батареєю поставити екран, на підлогу покласти килим - прості поради, які дозволяють не втрачати дорогоцінне тепло.

 

Якщо вам необхідна допомога, ви можете звернутись до фахівців “Місто для людей”. Для консультацій та подачі заявок цілодобово працює номер “Місто для людей” 067 400 1008.



Керуюча компанія “Місто для людей” в Запоріжжі